Hoppa till sidans innehåll

170808 - Det ska lyfta HIK i vinter


Nytt träningsupplägg ska lyfta HIK i vinter

Det är mycket som än nytt i HIK inför kommande säsong. Inte bara tränarparet och en hel del nya ansikten i spelartruppen, utan även metoderna skiljer sig avsevärt från tidigare. När det gäller fysen har man valt ett hårdare och mer omfattande program, allt för att komma så väl rustade som möjligt in till matchsituationer.

Fystränarna Simon Sveder och Eric Jernberg håller i passen ihop med huvudtränarna och de har arbetat fram ett mastigt schema som kräver blod, svett och tårar

- Fokus har självklart legat på att förbättra killarnas styrka och kondition, men även att få killarna att tycka träning är roligt och att det inte alls behöver vara jobbigt hela tiden. Det handlar också om att få bra sammanhållning i gruppen, förklarar Simon Sveder.

Spelartruppen har svarat upp bra på det nya upplägget och närvaron har varit hög under våren och sommaren, ja rent av över förväntan menar Simon
Sveder.

- Killarna har visat sig villiga att träna och de har varit nöjda med träningen. Det har varit lagom många pass i veckan (tre, reds. anm.) för att det ska vara roligt att träna. Det vi vill uppnå är att killarna ska känna att de är så förberedda de kan vara inför säsongen. Och mycket av det är att fysiken har förbättrats så som styrkan, uthålligheten och snabbheten. 

Och att det nya upplägget har börjat ge resultat är tydligt. Innan uppehållet, då spelarna går på individuell träning, gjordes nya tester och det visar sig att samtliga har höjt sig från sina respektive nivåer. Nu kan man bara hoppas att spelarna har skött sig under sommaren och inte dragit för många pizzor, öl, praliner eller cigarrer så att värdena ligger kvar även när sista delen av försäsongen tar riktig fart med bland annat första ispassen.

- Vi kommer att förändra upplägget ju närmare serien vi kommer, men först ska vi se hur killarna har skött träningen på egen hand under uppehållet, säger Simon Sveder utan att låta allt för orolig.

Uppdaterad: 08 AUG 2017 22:04 Skribent: Hällefors IK
Epost: Adressen Gömd

 

Sponsorhuset_bildspel-e1388164117859

 

 logo

This is a mailto link

 

Sponsorer

Anlida AB

AEN Rör

Blomsteraffären Hemtrevnad

Boab

Café Christina

Colorama Hällefors

Ekströms Transporter 

Glasögonhuset Filipstad

Good4u

Gummicentra i Hällefors AB

Hammarns Vägkrog

Hellefors Bilcenter

Hällefors Bostads AB

Hällefors Ekobriketter AB

Hällefors Möbel AB

Hällefors Sotningsdistrikt

Hällefors Taxi

K.S. Rörservice AB

Kjellbergs Åkeri AB

Loka Brunn

LGZ Måleri

Mer Bygg

Mer El

OVAKO

OKQ8

Petterssons Skogstransporter AB

PMB Entreprenad

Pizzeria Babylon, Nora

Pizzeria Espana

Pizzeria Viking

Rappresor

Salong Hår & Nu

SMA Mineral

Stora Enso

Svenska Kyrkan

Takskifferspecialisten AB

Törnbloms Vulk

Valegrens Åkeri AB

Videvikens Bygg AB

 

Värmevärden AB

Zarings Åkeri 

Postadress:
Hällefors IK - Ishockey
Bergmästarvägen 1
71232 Hällefors

Besöksadress:
Idrottsvägen 5
71234 Hällefors

Kontakt:
Tel: 059110040
Fax: 059110040
E-post: This is a mailto link